Hulmursisolering
Hulmursisolering af gamle huse er meget almindelig. Det skyldes, at man før i tiden byggede huse med dobbeltmure for at optimere på varmen.
Hulmursisolering af gamle huse er meget almindelig. Det skyldes, at man før i tiden byggede huse med dobbeltmure for at optimere på varmen.
Der er penge at spare ved at få lavet en efterisolering på loftet. Varme stiger nemlig opad, og hvis loftet ikke er pakket optimalt med isoleringsmateriale, vil der være et større spild.
Er varmeregningen højere, end du umiddelbart havde forventet? Eller fornemmer du, at varmen undslipper fra huset? Så kan det være, at du skal overveje at få lavet efterisolering. Det kan nemlig være årsagen til begge dele. Efterisolering er en metode, hvorpå man så at sige polstrer huset bedre, efter det er bygget. For eksempel kan det være meget nyttigt at efterisolere i loftet og i væggene. Især for ældre huse, som har 20 år eller mere på bagen, og hvor isoleringen ofte er mangelfuld, er det gavnligt at efterisolere.
Her hos Totalalgeservice står vi klar til at lave efterisolering for dig både i form af hulmursisolering og loftsisolering. Når vi laver efterisolering af dit hus i loft og væg, gør vi det med den største omhu, og vi er certificerede isolatører. Dermed kan du få gavn af alle de fordele, som følger af at få isoleret huset ordentligt.
Fordelene ved efterisolering tæller blandt andet et bedre indeklima, en optimal rumtemperatur og et lavere energiforbrug. Ret hurtigt vil du opleve, at der er forskel indenfor. Hvis du har haft problemer med at få varmet op i nogle rum før, vil du for eksempel kunne mærke en stor temperaturforskel. Luftstrømme, som kan mærkes i nærheden af væggen, vil blive minimeret med efterisoleringen. Derudover bliver indeklimaet markant anderledes, fordi temperaturen bevares på et bestemt niveau.
Når temperaturen stiger indvendigt, vil fugt heller ikke trives i lige så høj grad, hvilket reducerer risikoen for, at skimmelsvamp sætter sig på vægge og loft. Samtidig bliver energiforbruget reduceret, og det kan ses på varmeudgifterne. Det kan mærkes allerede fra den dag, du får efterisoleret. Rent økonomisk kan det også give god mening at få lavet efterisolering, da det kan gøre dit hus mere attraktivt for eventuelle købere. Kvaliteten på isoleringen af din bolig fremgår nemlig af den obligatoriske energimærkningsrapport. Endelig kan en god isolering også være med til at minimere støjgener, som kommer udefra.
Processen varierer lidt, afhængig af hvilken slags efterisolering du skal have lavet. Bestiller du en loftsisolering, hæver vi din gangbro og sætter vindplader rundt ved taget. På den måde er loftet ventileret på bedste vis. Derefter blæser vi den ønskede mængde isolering ind. Det estimeres, at 30 procent af varmetabet forekommer gennem taget.
Når vi laver efterisolering af loft, kan vi også tilbyde dig en udskiftning af loftlemmen. I mange tilfælde på ældre huse er loftlemmen en simpel træplade, hvorigennem meget varme kan forsvinde. Ligeledes kan kold luft fra loftet trænge ned i dit hus den anden vej. En ny loftlem med tætnede gummilister i kanten sikrer bedre isolering. Sådan en kan vi ovenikøbet installere billigt i forhold til, hvad det kan koste uden ordentlig isolering.
Er der tale om hulmursisolering, kan vi også hjælpe. Det foregår ved, at vi først vurderer, om der er brug for det. Vi tjekker, hvor meget isolering der er i forvejen, og om din tidligere efterisolering er faldet sammen. Derefter borer vi et hul på 22 mm og sprøjter den valgte isolering ind. Til sidst mørtler vi hullet til igen.
Der er nogle forskellige former for isoleringsmateriale, som vi bruger til efterisolering, og der er forskellige fordele ved dem alle sammen. Først og fremmest er der glasuld, også kaldet stenuld, som er kendetegnet ved at være en let og billig løsning, hvis der skal bruges 200 mm eller mere. Den klør ikke ved berøring og støver stort set ikke. Derudover har den høj brandsikkerhed og kan bruges til meget forskellig isolering.
Alternativt kan vi bruge papiruld til efterisolering. Dette materiale anbefaler vi kun til loftsisolering. Papiruld mindsker svamp og reducerer risikoen for skadedyr. Den er også god til at minimere støj fra omverdenen. Ligesom glasuld/stenuld klør den ikke, hvis man rører den. Den er ikke særligt energikrævende og nem at bortskaffe, fordi den nemt nedbrydes.
Endelig kan vi bruge flamingo til efterisolering. Den er nem at håndtere og absorberer ikke vand. Den består af genanvendt papir, som pustes op, så den består af meget luft, når det bruges til hulmursisolering. Dog skal den bruges til formål som hulmursisolering, hvor der i forvejen er en brandsikker konstruktion. Hvis du har brug for hjælp til at vælge isoleringsmateriale, må du endelig bare sige til.
Her hos Totalalgeservice bestræber vi os på at give dig den bedste service i forbindelse med efterisolering. For at vi kan rådgive dig på bedste vis, skal vi kende til tilstanden af dit loft eller din hulmur. Du må også meget gerne prøve at vurdere, hvor stort et område der er tale om. Endelig vil vi gerne vide, hvor stor en mængde du ønsker i forbindelse med efterisoleringen. Har du eksempelvis et ældre hus med 100-200 mm isolering på loftet, er det usandsynligt, at varmen forbliver i huset. Her anbefaler vi et lag på mindst 400 mm isolering.
Vi skræddersyr et tilbud på efterisolering til dit hus og dine ønsker, og vi gør det, så det kan betale sig for dig, at lave den investering på længere sigt. Derudover lægger vi en ære i at levere en professionel service, så tøv ikke med at kontakte os for gode råd eller et uforpligtende tilbud på efterisolering.
Efterisolering af huset kan markant reducere energiforbruget og forbedre indendørs klimaet. De mest effektive steder at isolere er ofte de, hvor varmetabet er størst: loftet og hulmurene. Ved at målrette disse områder kan man opnå betydelige besparelser på varmeregningen og øge hjemmets komfort.
Loftisolering er en af de mest effektive måder at reducere varmetab på. Et godt isoleret loft holder på varmen om vinteren og sikrer, at huset forbliver køligt om sommeren. Ved at efterisolere loftet kan man undgå unødvendigt energispild og derved nedsætte energiomkostningerne. Desuden kan det forbedre lydisoleringen og bidrage til et sundere indeklima.
Hulmursisolering indebærer at fylde de hule rum i væggene med isoleringsmateriale, hvilket kan reducere varmetabet betydeligt. Denne form for isolering er særligt relevant for ældre huse, hvor der ofte findes utætte hulrum i murene. Ved at efterisolere hulmurene kan man forbedre boligens energieffektivitet og komfort, samtidig med at man reducerer risikoen for kondens og skimmel.
Ring på 91 95 95 91 eller skriv HER for et godt tilbud
Ja, det kan man ofte, men det er vigtigt at sikre, at den gamle isolering er tør og i god stand.
Det afhænger af din boligs specifikke behov og struktur. Materialer som glasuld, stenuld og papiruld er almindelige valg.
Sørg for korrekt ventilation og undgå opsamling af fugt. Kontroller den eksisterende isoleringstilstand.
Ja, da betydelige varmetab sker gennem loftet, er det ofte en rentabel investering.
Omkostningerne varierer afhængigt af omfang og materialevalg. Kontakt Total Algeservice for et tilbud.