Sådan fjerner du alger på dit tag (7 effektive råd)

- bliv klogere på algefjerner og hvordan du holder dit tag rent

Fortæl os om din opgave
Udfyld formularen, og få et skarpt tilbud på din opgave - det er 100% uforpligtende!
* Vi ringer ikke efter kl 20.00.

Alger på taget kan være en synlig gene, der påvirker tagets udseende. Med den rette behandling kan du sikre, at dit tag igen fremstår flot og velholdt. Der findes flere effektive metoder til at slippe af med algerne og beskytte dit tag. 

Hvad er alger?

Alger er små planter, der trives i fugtige og skyggefulde omgivelser. De kan vokse på overflader som tage, terrasser og facader, hvor fugt og begrænset sollys giver de bedste vækstbetingelser. Selvom alger ikke nødvendigvis skader taget direkte, kan de med tiden give taget et slidt og misfarvet udseende. Det er derfor en god idé at fjerne algerne, så taget fremstår flot og velholdt.

7 gode råd til at fjerne alger fra dit tag

1. Brug en godkendt algefjerner 

Det er vigtigt at vælge en miljøgodkendt algefjerner, der er skånsom mod både dit tag og naturen. Vi anbefaler at bruge Neutralon eller Alge´n fri, som er de eneste danskproducerede og godkendte algemiddel til effektiv fjernelse af alger.

2. Rens fra jorden  

For at undgå skader på taget og minimere risikoen for ulykker, er det en god idé at rense taget fra jorden. Ved hjælp af en teleskopstang, der kan kobles til en højtryksrenser, kan du nå op til taget uden at skulle klatre. Det gør arbejdet både nemmere og sikrere.

3. Tagrensning med specialudstyr

Hvis du selv vil fjerne alger fra taget, kan det betale sig at investere i det rigtige udstyr. Det kan dog blive en dyr affære, så overvej, om det er investeringen værd, eller om det måske er lettere at hyre et professionelt firma til opgaven. Med det rette udstyr bliver arbejdet nemmere. Du kan overveje at bruge algeskrabere, tagbørster eller en teleskopstang med børste for at opnå et godt resultat.


4. Hold tagrender og nedløbsrør rene 

Blokerede tagrender kan føre til fugtsamlinger, hvilket giver alger optimale betingelser for at trives. Sørg derfor for, at dine tagrender og nedløbsrør altid er rene, så vandet ledes væk fra taget på en effektiv måde.

5. Brug en blød børste 

Hvis algerne har sat sig godt fast, kan du bruge en blød børste til at fjerne dem. Vær forsigtig, når du arbejder med taget, og brug kun en børste med bløde hår, så du undgår at beskadige tagmaterialet.

6. Vælg det rette tidspunkt at fjerne alger 

Alger trives bedst i fugtige omgivelser, så det er vigtigt at vælge det rette tidspunkt på året til at fjerne dem. Sommeren og det tidlige efterår er perioder, hvor vejret er tørt, og algeproduktet kan få lov til at virke uden at blive skyllet væk af regn.

7. Overvej professionel hjælp  

Hvis du er usikker på, hvordan du skal håndtere algerne, eller hvis taget er svært at komme til, kan det være en fordel at få hjælp fra en professionel. Fagfolk har det rette udstyr og den nødvendige erfaring til at rense taget effektivt og skånsomt.

Hvad skal du være opmærksom på, når du fjerner alger?

Det er vigtigt at fjerne alger korrekt for at undgå at gøre mere skade end gavn. Mange tror, at en højtryksrenser er den bedste løsning, men det kan faktisk skade taget, hvis trykket er for højt. Vand under højt tryk kan fjerne tagets beskyttende belægning og i værste fald føre til, at vand trænger ind i tagkonstruktionen. Dette kan resultere i skader, der er dyre at reparere.

Derfor bør du justere højtryksrenseren til en lavere indstilling og bruge udstyr, der er skånsomt mod taget. Undgå også at bruge stærke kemikalier eller syrer, da disse kan være skadelige både for miljøet og taget. Med de rigtige metoder kan du beskytte taget og samtidig slippe af med algerne.